субота, 9 квітня 2016 р.

Тиждень математики

Про  підсумки  проведення
тижня математики
в Старокропивницького НВК І-ІІ ст.
в 2015/2016 н.р.

      Згідно з планом  роботи  з 16.02  по 22.02.2016 року в НВК проходив предметний тиждень математики. Основною  метою тижня було забезпечити належні умови для виявлення та розвитку творчої активності учнів, сприяти формуванню їх наукового світогляду, поглибити знання та підвищити інтерес до математики. Тиждень проводили вчителі математики Саламаха Руслана Ярославівна і Кльоба Юлія Романівна.
У ході цього тижня були заплано­вані та проведені такі заходи:
       Відкриття тижня почалося 16.02  лінійкою, де учні були ознайомлені з планом проведення тижня. Було використано мультимедійну  презентацію на тему   «Математика на західних теренах України»  ·      
   17 лютого  проводилась
математична гра «Сірники не іграшка» серед учнів 5 – 8 класів (використовувалась презентація).
Учні 5 класу : Штереб Ігор,Кухар Світлана,Цімерлян Вікторія,Полюганич Михайло.
Учні 6 класу: Демків Катерина,Кухар Софія,Веславська Марія,Козороз Діана.
Учні 7 класу: Кандур Ігор,Прокопишак Катерина,Терлецький Василь,Рубель Віталій
Учні 8 класу:Ліщинська Тетяна,Ліщинський Микола,Синишин Діана. Усі учасники гри отримали солодкі призи.
  Ще цього дня проводився конкурс віршів,казок,гуморесок між учнями 1-9 класу.   Активну участь серед молодших школярів взяли учні 3 класу. Проявив творчу натуру Свищ Євген при складанні власної казки про числа. Учні 6 класу Веславська Марія і Рубель Володимир  розповідали гуморески на математичну тематику, учні 8  класу  декламували вірші про видатних математиків,а також Синишин Діана склала свій вірш про математику. Дует 7 класу за оригінальність постановки математичного творчого репертуару.
Кращі твори відзначили призами десятьох учнів.
Також був проведений конкурс математичних газет між учнями 5- 9 класів. Активну участь прийняли учні 6  класу. Найактивнішими виявилися учениці 6 класу Демків Катерина,Кухар Софія,Веславська Марія.



  З учнями   класів проведено математичну гру  «Математичний брейн-ринг», де учні познайомилися з  цікавими задачами, нестандартними завданнями з математики,незвичайними  властивостями  геометричних фігур.
  • 18 лютого  проведено «Математичний двобій» з учнями 6-8класів і 9 класу,команди «Ерудити» та «Винахідники».
Активну участь приймав 6 клас, всі учні були нагороджені тортом та грамотами і глядачі не залишились без уваги –за розгадані логічні задачі отримали призи.
  • 19 лютого  проведено «Математичний брейн-ринг», в якому взяли участь учні 7,8 класів.
 Школярі виконували  ролі геометричних фігур, розповідали про особливості кожної фігури, доводили своє значення в математиці.
       .   22  лютого літературний вечір «Три Софії» про видатних жінок-математиків. Заключна лінійка ,нагородження грамотами,медалями.

Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні математики.

Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання школярів з предмета.










Немає коментарів:

Дописати коментар